Голова ЄК оголосила про виділення першого мільярда євро на відновлення України

Share

Європейський Союз виділить перший мільярд євро на відновлення руйнувань від війни Росії проти України відповідно до плану «Швидкого відновлення», для фінансування якого українська влада сподівається залучити $17 мільярдів вже цього року

Про це оголосила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє «Європейська правда».

«Допомагати зараз відновити пошкодження, яких бомби (президента Володимира Путіна – Ред.) Путіна завдають енергетичній інфраструктурі – це одна частина. Але відновлення будинків, доріг, інфраструктури, шкіл, лікарень – це щоденна робота, яку потрібно виконувати. Тому так важливо, щоб ми почали «Швидке відновлення» негайно. Це вбудовано у більший процес відбудови. Я рада, що ми можемо оголосити, що перший мільярд «Швидкому відновленню» буде наданий… Тож робота може початись негайно», – сказала голова Єврокомісії.

Своєю чергою президент Європейської ради Шарль Мішель закликав столиці країн ЄС прискорити переговори про використання конфіскованих російських активів для відновлення України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom