Прибуток «ПриватБанку» в 2022 році перевищив 30 млрд грн

Share

Державний «ПриватБанк» попри повномасштабне вторгнення Росії завершив 2022 рік з чистим прибутком 30,25 млрд грн

Про це свідчать попередні дані річного фінансового звіту банку, передає пресслужба фінустанови.

Остаточні цифри має підтвердити зовнішній аудитор.

Згідно із повідомленням, для покриття підвищених кредитних ризиків в умовах війни, у 2022 році «ПриватБанк» сформував резерви на суму понад 14,5 млрд грн. Також протягом року було сформовано резерви під очікувані збитки внаслідок бойових дій: під втрати готівки та інших активів через руйнування приміщень та банкоматів.

Водночас банк обмежив витрати, не пов’язані із забезпеченням безперервності діяльності.

«В умовах зростання інфляції витрати зросли лише на 5% (0,9 млрд грн), і перш за все за рахунок підтримки персоналу, захисту інформаційних систем та реалізації унікальних благодійних програм, спрямованих на зміцнення обороноздатності, зниження негативних наслідків війни та підтримку медичних закладів України», – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що протягом року «ПриватБанк» забезпечував безперебійну роботу електронних сервісів, мережі відділень і банкоматівтам, де не було військової загрози. Зокрема, з понад 1200 відділень щодня впродовж війни відкривалось в середньому 80% відділень. Також банк зумів відновити протягом року мережу банкоматів та POS терміналів на рівні 80% і більше.

Також зазначається, що банк забезпечував підтримку економіки України зокрема через розвиток програм кредитування. Так, минулоріч 2022 року банк видав 23,8 млрд грн кредитів малому та середньому бізнесу, що зумовило збільшення кредитного портфеля юридичних осіб після вирахування резервів на 58%.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom