Метінвест надав 100 модульних укриттів захисникам України

Share

Група Метінвест доставила на фронт сотню спеціальних мобільних укриттів. Як повідомила прес-служба компанії, більшість із них захищає оборонців на ділянках фронту, де йдуть найзапекліші бої, зокрема під Бахмутом.

Серед найпотрібніших для оборонців засобів захисту – безпекові модулі, які дають змогу оперативно облаштувати мобільні укриття на передових позиціях. Збірні споруди діаметром 2 метри та довжиною 6 метрів виготовляють на підприємствах компанії. За правильного встановлення на півтора метра під землею укриття мають змогу витримувати обстріли артилерією калібром до 152 мм. Географія розміщення капсул досить широка: вони надійно бережуть життя бійців в Авдіївці, Покровську, на Запоріжжі та Житомирщині. А днями Метінвест передав оборонцям соте за рахунком укриття, що рятуватиме життя воїнів під Бахмутом.

Укриття, в якому можуть одночасно перебувати шість бійців, обладнано польовою піччю, що дає змогу зігрітися, розігріти їжу та висушити одяг. У капсулі передбачені повітряні комунікації та стелажі для зброї, є основний та резервний виходи на поверхню. На виробництво одного укриття потрібно майже 2 тонни сталі Метінвесту, а робота над ним триває 165 людиногодин.

Окрім того, фахівці Метінвесту розробили прототип капсули, що може використовуватися і для цивільних українців. Діаметр та довжину конструкції збільшили в півтора раза, доопрацювали внутрішнє обладнання, спальні місця замінили на лави. Наразі тривають фінальні тестування капсули.

Загалом від початку повномасштабної війни Метінвест надав допомогу силам оборони України на  понад 1,5 млрд грн. Група постачає до Збройних сил України, Національної гвардії та Головного управління розвідки бронежилети, шоломи, дрони, автівки, прилади нічного бачення та інше обладнання та техніку, що допомагає захищати Україну.