General Motors оцінив збитки від виходу з РФ у $660 млн

Share

Американський автомобільний концерн General Motors оцінив витрати у зв’язку із припиненням бізнесу в Росії у 2022 році у $657 млн

Як повідомляється у звітності компанії, сума включає списання чистих інвестицій та перенесення накопичених збитків від переведення в прибуток, передає Інтерфакс-Україна.

Концерн зазначає, що з березня 2022 року у відповідь на пов'язану Росією повномасштабну війну проти України припинив постачання автомобілів та компонентів до Росії та Білорусі.

До березня 2022 року GM постачав до РФ із США преміум-моделі Chevrolet та Cadillac. Їхні сукупні продажі, за даними російської Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), у 2021 році склали 3,42 тис. штук.

За кілька років до цього, після незаконної окупації Росією Криму, GM вже суттєво скоротив присутність у РФ, припинивши у 2015 році виробництво автомобілів на своєму заводі у Санкт-Петербурзі. Наприкінці 2020 року виробничий майданчик був проданий південнокорейській Hyundai, яка також припинила виробництво автомобілів в РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom