Україна розраховує отримати довгостроковий доступ до ринку ЄС без квот і мита, – Шмигаль

Share

Україна на 24-му саміті з ЄС розраховує сформувати детальну дорожню карту, як максимально швидко й успішно пройти євроінтеграційний шлях — від оцінки роботи, проведеної після отримання статусу кандидата, до початку предметних переговорів про вступ України до Європейського Союзу

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Те, що цей саміт пройде саме в Києві — це потужний сигнал і партнерам, і ворогам. Партнерам — про те, що Європа вірить у перемогу України та сприяє нашому швидкому руху до вступу в ЄС. Ворогам — це сигнал про марність їхніх зусиль внести розбрат у коаліцію підтримки України та зупинити нашу євроатлантичну інтеграцію», — наголосив очільник уряду.

Крім цього, за словами прем’єр-міністра, на порядку денному саміту Україна-ЄС будуть питання секторальної інтеграції української економіки до європейського простору. Зокрема, як зазначив Шмигаль, для України принципово важливо отримати довгостроковий доступ усіх українських товарів до ринку ЄС без квот і мита.

«Також ми сподіваємося на прогрес у питанні приєднання України до Єдиної зони платежів у євро (SEPA) та у приєднанні до Єдиного роумінгового простору. У нашій адженді залишається і питання «промислового безвізу», — зауважив прем’єр-міністр.

24-й саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого в Києві. Крім того, напередодні, 2 лютого, відбудуться міжурядові консультації між урядом України та Європейською Комісією.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom