США не бачать ознак нецільового використання наданих Україні коштів, – Мінфін

Share

Гроші, які США надали Україні, не використовувалися не за призначенням, однак Вашингтон продовжить тісно співпрацювати з Києвом, щоб забезпечити необхідні гарантії запобігання корупції

Про це повідомили у Міністерстві фінансів США, передає «УНІАН» із посиланням на Reuters. Це перша заява від відомства на тлі корупційних скандалів, які прогриміли в Україні за останні тижні.

«У нас немає жодних ознак того, що американські кошти були використані в Україні не за призначенням. Ми вітаємо зусилля української влади щодо співпраці з нами для забезпечення відповідних гарантій, щоб американська допомога дійшла до тих, кому вона призначена», — заявила представник Казначейства Меган Аппер.

За її словами, відомство продовжить тісну співпрацю зі Світовим банком з відстеження американських виплат «для підтвердження того, що вони використовуються за призначенням, а також з Україною та іншими партнерами в боротьбі з корупцією».

Протягом минулих тижнів завдяки журналістським розслідуванням стали відомі корупційні схеми із закупівлею генераторів і продуктів для тилових військових частин.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom