Міноборони уклало 16 контрактів з українськими виробниками БПЛА

Share

Міністерство оборони України уклало 16 контрактів з українськими виробниками безпілотних літальних апаратів. У поточному році на цей сегмент мають спрямувати близько 20 млрд грн

Про це йшлося на спільній нараді представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, вітчизняних розробників та виробників БПЛА, передає прес-служба міністерства.

На зустрічі зазначили, що Міноборони поглиблює співпрацю з українськими розробниками та виробниками БПЛА. Зокрема, протягом останнього часу укладено 16 державних контрактів з вітчизняними виробниками безпілотних літальних апаратів. А завдяки проведеній фахівцями Міноборони роботі в Україні найпростіша у Європі процедура допуску БПЛА до експлуатації в армії.

Після введення нової процедури допуску, яка раніше тривала півтора-два роки, а зараз займає тижні, Міністерство оборони України з листопада 2022 по січень цього року отримало від українських виробників 75 заявок на БПЛА різних типів. 13 із них уже отримали кодифікацію, затверджені технічні умови. Ще три типи БПЛА перебувають на стадії кодифікації.

Учасники зустрічі визначили завдання та кроки щодо вдосконалення регуляторних процедур.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom