УЗ у 2022 році відремонтувала та реконструювала 470 км колій

Share

У 2022 році АТ «Укрзалізниця» електрифікувала 82 км колій та ще 470 км реконструювала і капітально відремонтувала

Про це повідомляє прес-служба залізничної компанії.

«По електрифікації — це рекордний показник за останні 10 років. У 2013-2020 роках «Укрзалізниця» електрифікувала в середньому лише 3 км колій на рік. Відбудували цього року теж рекордну за останні 4 роки протяжність колій», — сказав голова правління компанії Олександр Камишін.

Крім того, залізничники відновлюють зруйновану ворогом інфраструктуру – відбудували 25 із 69 зруйнованих мостів.

Також залізничники працювали над розвитком інфраструктурних проєктів і прикордонних переходів на заході з країнами ЄС та на півдні з Молдовою. Зокрема, відновлена дільниця Рава-Руська — держкордон, що дозволить у перспективі організувати пряме пасажирське сполучення Львівщини з Варшавою та Любліном.

Реконструйована «Лінію 102» — дві залізничні дільниці, що сполучають українське містечко Хирів із Перемишлем у Польщі. Це в перспективі буде найшвидший маршрут між кількома повітами польського Підкарпатського воєводства, а Україна отримає ще два додаткові переходи з Польщею, завдяки яким збільшить експортно-імпортний потенціал.

Відремонтовано та відновлено рух колією 1435 мм на дільниці Ковель — Ягодин — держкордон протяжністю 70 км.

Відновлено дільниці Рахів — Берлебаш — держкордон і Тересва — держкордон. Це додаткові маршрути між Україною та Румунією, що в майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — найбільш завантаженому напрямку. Також вони відкривають перспективу для міжнародних маршрутів та для нових пасажирських напрямків між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями.

Завдяки реалізованим минулого року проєктам тепер маємо зручне сполучення з Молдовою на дільниці Березине — Басарабяска. Ця дільниця — альтернативне сполучення з дунайськими портами Рені й Ізмаїл.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom