Японія запровадить нові санкції проти Росії

Share

Японія з 3 лютого запровадить додаткові персональні санкції проти осіб, пов’язаних із Росією, а також розширить експортні обмеження

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Японії, передає «Укрінформ».

«З огляду на ситуацію навколо України та для сприяння міжнародним зусиллям щодо забезпечення миру Японія запровадить заборону на експорт відповідно до інших великих країн», – сказано в повідомленні.

Зокрема, Токіо заборонить постачання до Росії товарів 49 компаній, які можуть бути використані для посилення військового потенціалу, включно з напівпровідниковим обладнанням та компонентами, газорозвідувальним обладнанням, водометами, роботами, генераторами електроенергії, вибуховими речовинами, а також вакцинами та медичним обладнанням.

Під санкції потрапили, серед інших, авіабудівна компанія АТ «Іркут Корп» і виробник зенітних ракет, московський завод «Авангард».

Окрім того, Японія заморозила активи ще трьох організацій і 22 росіян, а також 14 «промосковських осіб, пов’язаних з «анексією» південного сходу регіону України».

Серед них – дитячий омбудсмен Марія Львова-Бєлова, заступник міністра оборони РФ Михайло Мізінцев, віцепрем'єри Дмитро Чернишеко та Андрій Бєлоусов, родичі російського олігарха Сулеймана Керімова, а також генерали російської армії, гауляйтери, призначені загарбниками на посади на окупованих територіях.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom