УЗ претендує на 25% Крюківського вагонобудівного заводу

Share

АТ «Укрзалізниця» має намір взяти в управління частку російського акціонера Станіслава Гамзалова в Крюківському вагонобудівному заводі

Про це повідомив голова правління УЗ Олександр Камишін, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, «Укрзалізниця» братиме участь у конкурсі Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на вибір управителя для заарештованого пакету акцій КВБЗ в розмірі 25% його статутного капіталу.

«Це питання, швидше, до АРМА. Ми готові взяти цю частку в оперативне управління, і щойно АРМА виставить на конкурс цю частку, ми братимемо участь, і вважаю, що матимемо хорошу позицію, щоб узяти її в управління», – сказав голова правління УЗ.

Йдеться про 25% КВБЗ, які у 2012 році придбала підконтрольна Гамзалову австрійська компанія OW Capital Management. Ці акції заарештовані у травні в рамках кримінального провадження про виведення 192,9 млн грн до Росії через низку збиткових контрактів.

Слідство вважає, що Крюківський завод купував за завищеними цінами комплектування до залізничного рухомого складу у російських компаній, які причетні до збройної агресії РФ проти України (ЛЛМЗ-Камах, Мосавтостєкло, Брянський завод поглинальниих апаратів, Ритм ТПТА, КрЕВРЗ).

Влітку 2022 року частку Гамзалова в Крюківському вагонобудівному заводі передали АРМА.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom