Нідерланди нададуть українському агросектору 25 млн євро фінгарантій для ЄБРР

Share

Європейський банк реконструкції та розвитку та уряд Нідерландів нададуть фінансову гарантію у розмірі 25 млн євро для підтримки українських приватних компаній, що працюють у галузі сільського господарства, харчової промисловості, логістики чи експорту сільгосппродукції

Як наголошують у фінустанові, внесок Нідерландів для ЄБРР буде спрямований на підтримку продовольчої безпеки та допоможе залучити Україні фінансування банку, передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що Нідерланди як одна із країн-засновників ЄБРР є важливим донором банку в Україні. Минулого року країна надала грант на 70 млн євро для підтримки кредиту від ЄБРР української енергетичної компанії «Укренерго» для термінового ремонту інфраструктури, яка зазнала важких російських бомбардувань.

«Донорське фінансування є критично важливим елементом підтримки ЄБРР України та інших постраждалих від війни країн. Крім Нідерландів, донорами, які зобов'язалися зробити внесок, є Австрія, Канада, Данія, Європейський Союз, Фінляндія, Франція, Ірландія, Італія, Японія, Норвегія, Південна Корея, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Тайбей, Китай, США Королівство та США», – додали в банку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom