Санкції проти РФ мають унеможливити фінансування війни, – Свириденко

Share

Секторальні та індивідуальні санкції, що ухвалені в Україні проти Росії, мають бути віддзеркалені в санкціях США, Європейського Союзу та інших партнерів

На цьому наголосила міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає прес-служба відомства.

«Особлива увага має приділятися накладанню санкцій на російську ІТ-сферу, сектор банківських послуг і все, що пов’язано з військовою тематикою – це і логістичні компанії, які задіяні в перевезенні озброєння, і вище військове керівництво. Нам треба завершити ці блоки. І дуже важливо, щоб санкції були віддзеркалені нашими партнерами», – зазначила Свириденко.

Вона додала, що ключовим завданням санкційної політики України є послаблення економіки держави-агресора, унеможливлення фінансування війни, виробництва зброї та постачання озброєння. Дію санкцій уряд України оцінює в таких показниках, як падіння економіки РФ і її доходів. В цьому контексті важливим є обмеження, які запроваджують міжнародні партнери України, а саме ембарго на енергоносії, зокрема, нафтопродукти, які приносять Росії найбільший дохід. Україна продовжить наполягати, щоб було запроваджене повне ембарго на російську нафту.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom