Україна буде надійним партнером ініціативи спільних закупівель газу ЄС, – Міненерго

Share

Україна запрошена і бере активну участь у двох регіональних групах Енергетичної платформи ЄС: Південно-Східної Європи та Центрально-Східної Європи

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник на засіданні договірних сторін Енергетичного Співтовариства щодо Платформи спільних закупівель газу, яке відбулось під головуванням віце-президента Європейської комісії Мароша Шевчовича та директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артура Лорковс, передає прес-служба Міністерства енергетики України.

Колісник наголосив, що Україна є активним учасником платформи, адже має одні з найпотужніших у Європі газові сховища. Вони можуть забезпечувати зберігання значних резервів газу для потреб європейських країн.

Крім того, потужна розгалужена газова інфраструктура України здатна забезпечувати реверсні потоки з країн-партнерів для підвищення надійності газопостачання тих держав, які цього потребують.

«Зустріч стала черговим кроком до вироблення спільного плану дій для подальшого продуктивного партнерства у забезпеченні надійного газопостачання європейського регіону та позбавленні Європи російського газового шантажу», – переконаний Колісник.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom