Великобританія вивчає можливість запровадження аналогу CBAM

Share

Велика Британія розглядає впровадження системи, подібної до CBAM (Carbon Border Adjustment Mechanism) – механізму транскордонного вуглецевого коригування, який розгортають у Європейському Союзі

Канцлер Казначейства Великої Британії Джеремі Хант вивчає можливість запровадження вуглецевого мита на імпорт сталі, аби захистити металургів країни в умовах падіння попиту та високих цін на енергоносії, пише «ГМК-Центр» із посиланням на Financial Times.

За інформацією джерел, мито, яке пропонується, є частиною пакета підтримки двох виробників сталі – British Steel та Tata Steel UK, і має зрівняти їхні шанси з конкурентами, які працюють у регіонах з більш низькими екологічними стандартами.

Зокрема, Велика Британія готова надати підтримку у розмірі £300 млн ($371 млн), щоб допомогти British Steel скоротити викиди вуглецю та зберегти тисячі робочих місць. Проте це залежатиме від готовності китайського власника Jingye Group перевести виробництво на заводі в Сканторпі з доменних печей на електродугові.

Крім того, Хант запропонує додаткову індивідуальну допомогу сталеливарній промисловості в оплаті електроенергії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom