АМКР закриває аглофабрику метвиробництва

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» оголосив про закриття агломераційної фабрики метвиробництва, яка раніше забезпечувала агломератом доменний цех №1 на рівні 8000 тонн на добу.

Як повідомили у прес-службі АМКР, замість чотирьох аглоцехів на підприємстві залишаться в роботі три плюс рудний двір аглофабрики метвиробництва, де формуватимуть рудну суміш для виробничих процесів. Наразі працює лише модернізований аглоцех №2 – рівень виробництва там не перевищує 3000 тонн агломерату на добу. Аглоцех №3 готує шихтові матеріали для виробництва, а аглоцех №1 поки залишається у резерві через обмежений рівень виробництва в цілому.

Рішення було прийнято головним чином через скорочення обсягів виробництва у воєнний час. В АМКР також наголосили, що зупинка роботи цієї аглофабрики дозволить скоротити щорічні викиди забруднюючих речовин на 29,4 тис. тонн, що складає 13% від загальних викидів «АрселорМіттал Кривий Ріг» при максимальному завантаженні виробничих потужностей.

«Нещодавня зупинка роботи двох коксових батарей та закриття аглофабрики метвиробництва – це справді нові точки відліку в історії підприємства, які свідчать про перехід до більш безпечного та екологічного майбутнього. Війна завадила нам активно будувати нову фабрику огрудкування, робота якої планувалася як альтернатива аглофабриці метвиробництва. Але незважаючи на усі випробування, ми наполегливо працюємо на виконання природоохоронних зобов’язань підприємства перед містом», – сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».  

Вивід з експлуатації аглофабрики метвиробництва став можливим завдяки реалізації інвестиційної програми компанії, що містила й реконструкцію інших агломераційних цехів. Так, в аглоцеху №2 реконструйовано комплекси усіх шести агломашин, встановлено нові сучасні газоочистки, замінено газоходи, комунікації, промислове устаткування. Загальна вартість проекту реконструкції аглоцеху №2 перевищує 180 мільйонів доларів. Цей інвестпроект забезпечив як екологічні переваги, так і поліпшення умов праці для співробітників підприємства. На двох агломашинах цього аглоцеху виготовлюють агломерат для поки єдиної працюючої доменної печі №6.

«Ми працюємо над тим, щоб знайти максимальні можливості працевлаштування всередині підприємства для цих працівників, (які обслуговували аглофабрику – ред.)», – зазначила Юлія Заболотна, директор департаменту з персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг». Загалом на цих потужностях ьуло задіяно близько 200 робітників. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom