В Україні 40% банківських відділень готові надавати послуги в умовах блекауту, – НБУ

Share

За останній місяць мережа відділень POWER BANKING, яка додатково оснащена, щоб працювати навіть в умовах перебоїв із енергопостачанням, зросла у понад 1,5 раза або на 640 банківських відділень

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

«Сьогодні вже 40% від загальної кількості банківських відділень (крім непрацюючих та тих, що розташовані на окупованих територіях та територіях, де ведуться/можливі бойові дії) готові надавати клієнтам фінансові послуги в умовах потенційного блекауту. Це 1827 банківських відділень у майже 300 населених пунктах усіх регіонів України, які додатково оснащені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку», – сказано в повідомленні.

За даними голови НБУ Андрія Пишного, регулятор визначав за мету досягти позначки у 35% від мережі кожного з банків. Деякі банки ще наближаються до визначеного рівня, але всі разом по системі вже перевищили цей показник.

На старті проєкту його лідерами стали 14 системно важливих банків, відділення яких становлять наразі близько 70% мережі POWER BANKING. На сьогодні до проєкту приєдналися майже всі банки, що, зокрема, сприяло швидкому розширенню мережі.

В умовах блекауту у відділеннях мережі POWER BANKING для всіх клієнтів буде доступний певний перелік нагальних банківських послуг, зокрема: 

  • отримання готівки (в банкоматах чи в касі);
  • платежі, переказ коштів (у касі чи в терміналах самообслуговування);
  • обмін валют (у разі наявності готівкової валюти в касі);
  • консультації менеджерів з фінансових питань.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom