«Укртрансгаз» оновлює підземні сховища

Share

«Укртрансгаз» ремонтує свердловини одного із західноукраїнських підземних сховищ газу, зокрема, завершені роботи на об’єктах, що оновлювалися з 2022 року

Про це з посиланням на НАК «Нафтогаз України» повідомляє «Укрінформ».

«На двох свердловинах газосховища розпочинають ґрунтовну ревізію систем та, за потреби, проведуть заміну окремих її елементів. Мета робіт – відновити продуктивність цих свердловин до проєктних показників та підвищити безпеку їх подальшої експлуатації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2022 році ремонтами охопили близько 20% парку свердловин цієї підземки. Фахівці бригади капітального ремонту ПСГ провели заміну складових системи (запірної та фонтанної арматури, колонних головок тощо), перевірили герметичність з’єднань, а також провели комплекс геофізичних досліджень, щоб переконатися у справності та надійності роботи свердловин.

У компанії підкреслили, що ремонтні роботи дозволили збільшити розрахункову продуктивність свердловин на 11%, підвищили безпеку та надійність зберігання газу у ПСГ, стабільність його відбору та закачування у майбутньому.

«У 2023 році на цьому газосховищі заплановано капітальний ремонт десяти свердловин, а також роботи з інтенсифікації на двадцяти», – додали в «Нафтогазі».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom