США планують збільшити експорт зрідженого газу

Share

Другий за величиною експортер зрідженого природного газу в США, компанія Freeport LNG, завершила ремонт свого заводу в Техасі. Він був закритий у червні після вибуху та пожежі

Freeport звернулася до регуляторів США із проханням дозволити зробити перші кроки для перезапуску підприємства, пише «УНІАН» із посиланням на Reuters.

Федеральна комісія з регулювання енергетики США (FERC) заявила, що компанія запросила дозвіл на початок подачі СПГ в трубопровідну систему заводу.

«Необхідні будуть наступні дозволи», щоб повністю повернути в експлуатацію лінії зі зрідження, йдеться в повідомленні.

Зокрема, у своїй заяві компанія просить дозволити «почати охолодження трубопроводу першого контуру і відновити роботу компресорів для управління випарним газом і пов'язаних із цим трубопроводів».

Процедура, яка займе близько 11 днів, стане першим кроком до повернення експортного підприємства потужністю 15 мільйонів тонн на рік до нормальної роботи після семимісячного простою. Freeport просить дати відповідь на свій запит до 24 січня.

Дозвіл дасть можливість «ввести СПГ в трубопровідні системи, щоб дозволити трубопроводу охолонути до кріогенних температур, необхідних для циркуляції СПГ в трубопровідній системі першого контуру, і для передачі СПГ в перший док експортного об'єкта».

На тлі цього ф'ючерси на природний газ в США у понеділок виросли на 9%, до $3,46 за мільйон британських теплових одиниць. 20 січня ф'ючерси закрилися за найнижчою ціною з червня 2021 року.

«Новини Freeport пояснюють пізнє зростання цін. У цьому бізнесі люди спочатку купують, а потім задають питання», – сказав партнер інвестиційно-консалтингової компанії Again Capital в Нью-Йорку Джон Кілдафф.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom