Боррель назвав загальний обсяг військової допомоги для України від ЄС

Share

Військова підтримка України на зброю з бюджету Євросоюзу зросла до 3,6 млрд євро

Про це заявив віце-президент Європейського парламенту, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає «УНІАН».

«Ми продовжимо нашу підтримку України. Україна повинна виграти цю війну. І ми підтримаємо найкращим чином», – зазначив глава європейської дипломатії.

За його словами, на засіданні Ради ЄС за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в режимі онлайн було підтверджено, що колективні зусилля ЄС на підтримку України триватимуть стільки, скільки це буде потрібно.

«Сьогодні ми досягли політичної згоди щодо сьомого траншу військової підтримки з додатковими 500 млн євро і додатковими заходами підтримки на суму 45 млн для підготовки українських сил в рамках місії з надання військової допомоги Україні (EUMAM)», – розповів Боррель.

Таким чином, загальна підтримка українських військових в рамках Європейського фонду миру тепер становить 3,6 млрд євро. Боррель уточнив, що ця підтримка фінансується з бюджету Євросоюзу. Він зауважив, що треба не забувати про те, що загальна підтримка України на військові, фінансові, економічні і гуманітарні потреби становить 49 млрд євро.

«Майже 50 млрд. Це означає, що Європейський Союз, країни-членів і інституції ЄС разом посідають перше місце у підтримці України», – наголосив Боррель.

Він заявив, що Росія продовжує свої систематичні варварські атаки на українські міста, вбиваючи мирних жителів і руйнуючи цивільну інфраструктуру.

«Ми не бачили жодної справжньої готовності Росії щодо справедливого та сталого миру», – сказав Боррель.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom