Азербайджан планує збільшити експорт газу до Європи у 2,5 раза

Share

Азербайджан планує збільшити експорт газу до Європи з 8 млрд кубометрів торік до щонайменше 20 млрд кубометрів до 2027 року

Про це президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив під час виступу в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У 2021 році наш експорт на ринок ЄС перевищив 8 млрд. кубометрів, цього року він буде не менше 11,6 млрд кубометрів. Дуже швидке зростання», – зауважив Алієв.

Він уточнив, що при цьому загальний обсяг експорту азербайджанського газу у 2023 році складе 24 млрд кубометрів.

«Меморандум про взаєморозуміння, підписаний між ЄС та Азербайджаном влітку 2022 року, передбачає, що до 2027 року ми подвоїмо постачання. Таким чином, обсяги постачання до ЄС будуть як мінімум на рівні 20 млрд кубометрів», – заявив президент Азербайджану.

За його словами, для збільшення постачання азербайджанського газу до ЄС необхідне збільшення кількості інтерконекторів у Європі.

«Для цього (збільшення постачання газу – Ред.) у Європі має бути більше інтерконекторів і один з них наприкінці минулого року був відкритий – інтерконектор Греція-Болгарія. Це дозволило розпочати постачання до Болгарії, а з цього року – до Румунії», – наголосив Алієв.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom