Уряд звільнив заступника міністра, якого викрили в хабарництві

Share

Уряд звільнив заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василя Лозинського, затриманого за підозрою в хабарництві

Позачергове засідання Кабінету міністрів відбулося 22 січня, повідомляє прес-служба уряду.

«Уряд схвалив проект розпорядження про звільнення Лозинського Василя Мироновича з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, – сказано в повідомленні. – Уряд керується принципом нульової толерантності до корупції та продовжує розбудову антикорупційної інфраструктури. Зокрема, очікує на якнайшвидше завершення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро».

За даними Національного антикорупційного бюро, НАБУ і САП викрили злочинне угруповання, до якого входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Його затримали під час отримання $400 тис. Ці кошти, за даними слідчих, він отримав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки.

«В операції з викриття взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведена низка обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та $38,7 тис. Також затримали одного з учасників угруповання, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom