У Німеччині закрили компанію, яка мала стали оператором «Північного потоку-2»

Share

Компанія Gas for Europe GmbH, яка мала бути власником та оператором 54-кілометрової ділянки російського газопроводу «Північний потік-2» в Німеччині, припинила існування 1 січня 2023 року

Gas for Europe була заснована на початку 2022 року швейцарською компанією Nord Stream 2 AG у межах процесу сертифікації газопроводу на території Німеччини, пише «Бізнес.Цензор» із посиланням на t-online.

Як пише видання ліквідація Gas for Europe означає, що сертифікація «Північного потоку-2» стає неможливою, навіть якщо трубопровід вдасться відремонтувати після вересневих вибухів, стосунки з Росією знову покращаться, а федеральний уряд змінить своє негативне ставлення до проєкту.

22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що доручив Мінекономіки відкликати у регулятора, федерального мережевого агентства, вже виданий звіт для цього газопровід, таким чином, процес його сертифікації було зупинено. Рішення зупинити сертифікацію у ФРН ухвалили після оголошення Росією про визнання «незалежності» окупованих територій Донбасу, після чого РФ розв’язала агресивну війну проти України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom