Суд у Франції знову відклав слухання щодо екстрадиції Жеваго

Share

Французький суд переніс на 2 лютого слухання щодо екстрадиції в Україну бізнесмена, екснародного депутата Костянтина Жеваго, якого після затримання в Куршевелі заарештували 29 грудня на запит Державного бюро розслідувань

Про це повідомляє французьке видання Le Dauphiné libéré, передає Інтерфакс-Україна.

Слухання в суді в Шамбері у Франції 19 січня перенесене за клопотанням захисту та генеральної прокуратури через затримку в перекладі документів, а також страйк транспортників у Парижі, через що адвокати Жеваго не змогли з'явитися на слухання.

Суд 5 січня переніс на 19 січня слухання щодо екстрадиції Жеваго до України, щоб прокурор і адвокати могли підготуватися. Суд також звільнив бізнесмена під заставу 1 млн євро та взяв його під судовий нагляд.

Довідка. 28 грудня 2022 року за запитом української сторони Жеваго затримали на французькому гірськолижному курорті Куршевель. Тоді суд французького міста Шамбері ухвалив рішення про екстрадиційний арешт Жеваго.

Наприкінці вересня 2019 року слідчі ДБР заочно вручили підозру Жеваго у справі про розтрату 2,5 млрд грн коштів банку «Фінанси та кредит». За інформацією ДБР, у липні 2021 року Інтерпол оголосив Жеваго у міжнародний розшук.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom