Переговори щодо членства України в ЄС мають розпочатися до кінця року, – Зеленський

Share

Переговори щодо членства України в Європейському Союзі мають розпочатися до кінця року, для цього є всі необхідні передумови

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який прибув до України з візитом, передає Офіс президента.

За словами Зеленського, найближчим кроком може стати проміжна позитивна оцінка Євросоюзом зусиль України: «У нас є велика мотивація, велике бажання, ми йдемо вперед».

Сторони також обговорили основні очікування в поточному році, зокрема, й посилення енергетичної безпеки на континенті з огляду на російський терор проти українських енергооб’єктів.

Крім того, були обговорені конкретні рішення, які можуть посилити тиск на Росію та її спільників, зокрема, Іран, який поки що продовжує постачати дрони для терору. Зеленський висловив сподівання, що десятий санкційний пакет Євросоюзу буде ще ефектнішим.

«Настав час для санкцій проти російської ядерної галузі, проти всіх її галузей, організацій, усіх суб’єктів, які працюють на російську ракетну програму. Також – нові кроки в енергетиці, включно з ембарго на російські енергоносії», – акцентував президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom