Шмигаль закликав МАГАТЕ запровадити санкції проти «Росатому»

Share

Міжнародному агентству з атомної енергії необхідно запровадити санкції проти «Росатому», оскільки ця компанія фінансує війну з Україною

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає «РБК-Україна».

«Я звернувся до гендиректора Гроссі (гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі – Ред.) з проханням передати членам МАГАТЕ, з якими він вестиме діалог, що Україна твердо переконана в необхідності та своєчасності введення санкцій проти «Росатому», обмеженні прав і привілеїв Росії в МАГАТЕ та припиненні співпраці з Російською Федерацією в ядерній сфері», – наголосив Шмигаль під час спільного брифінгу з Гроссі.

Він нагадав, що щороку за рахунок продажу сирого урану, послуг з його збагачення, будівництва атомних електростанцій «Росатом» заробляє близько $9 млрд. При цьому портфель закордонних замовлень цієї компанії складає $200 млрд.

«Впевнений, що більшість цих коштів у разі їх отримання підуть на фінансування війни, фінансування ракет, які вбивають мирних українців і наражають на ядерну небезпеку весь світ. Тому ми продовжимо наполягати на обмеженні прав і привілеїв Росії в МАГАТЕ і припиненні співпраці з Росією в ядерній сфері. Тому закликаємо членів МАГАТЕ та інших наших партнерів підтримати цю ініціативу», – додав прем'єр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom