«Нафтогаз» у Давосі домовився про резервування додаткового газу на опалювальний сезон

Share

НАК «Нафтогаз України» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі домовилася про фінансування та резервування додаткових обсягів природного газу на поточний опалювальний сезон

Про це повідомив голова компанії Олексій Чернишов, передає «Бізнес.Цензор».

«Чудові новини з Давосу – газу вистачить. Домовилися про резервування додаткових обсягів газу, необхідних Україні для завершення цьогорічного опалювального сезону», – наголосив він.

Так, за його словами, під час форуму пройшла низка зустрічей з міжнародними установами та провідними енергетичними компаніями.

«Із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовилися про механізми фінансування закупівлі необхідних Україні додаткових обсягів газу; з нашими західними партнерами – ЄБРР, Норвегією, США, Німеччиною, Францією, Канадою та Великою Британією – про фінансування закупівлі; з провідними нафтогазовими компаніями – про резервування необхідних обсягів», – пояснив Чернишов.

Наприкінці грудня «Нафтогаз» домовився про додаткове постачання майже пів мільярда кубометрів газу – близько 350 млн кубометрів надійде від норвезької енергетичної компанії Equinor, ще 100 млн куб. м газу закуплено за кошти ЄБРР у авторизованих продавців.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom