Німеччина надасть понад 300 грантів підприємствам, що постраждали від війни

Share

Понад 300 представників малого бізнесу, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, отримають гранти на відновлення в рамках проекту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу»

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

За даними відомства, проект фінансує уряд Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW).

У рамках першого конкурсу на отримання грантів, оголошеного в травні 2022 року, проект підтримав 62 мікро- та 39 малих підприємств у Закарпатській, Львівській, Київській, Чернігівській та Сумській областях.

У рамках другого конкурсу на отримання грантів, оголошеного в жовтні 2022 року, відібрали 188 мікропідприємств та 36 малих підприємств із зазначених вище областей, а також із Івано-Франківської, Тернопільської та Полтавської областей.

Також запланований конкурс на постійній основі цієї весни.

Проект передбачає надання одноразових грантів (мікропідприємствам – до 4,5 тис. євро, малим підприємствам – до 20 тис. євро, підприємствам-стартапам – до 7,5 тис. євро); консультаційні послуги; тренінги; залучення української діаспори до підтримки відновлення країни та цільових підприємств, у тому числі через розвиток професійних навичок, доступ до фінансів, співпраці та ринків; підготовку аналітичних продуктів, доступних для уряду.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom