На ШУ «Покровське» змонтували нове обладнання, що допоможе збільшити видобуток вугілля

Share

Спеціалісти Шахтоуправління «Покровське» завершили монтаж та налагодження буронавантажувальних машин виробництва Харківського машинобудівного заводу «Світло шахтаря». Згодом їх будуть застосовувати на одній із найскладніших прохідницьких дільниць, повідомила прес-служба Групи Метінвест, до якої входить ШУ «Покровське».   

Нова техніка надійшла на підприємство ще наприкінці 2021 року, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну її не встигли перевірити на практиці. Через безпекові ризики обладнання відправили на зберігання до Дніпропетровської області. Згодом стало зрозуміло, що обставини на фронті дозволяють повноцінно працювати, а отже необхідно нарощувати темпи проходки.

За даними компанії, буронавантажувальні машини вже передали на дільницю ПР-3, їх будуть застосовувати на повітроподавальному хіднику блоку 6/1. «Наразі колектив дільниці готується перетинати гірничо-геологічне порушення. Це означає, що буде застосовуватися буровибуховий спосіб, при якому відбувається струсове підривання. Буронавантажувальні машини призначені для того, щоб убезпечити проведення гірничих робіт. Після того, як пройдемо порушення, ми приступимо до нарізування нових лав на блоці 1, що необхідно для збільшення видобутку вугілля», – сказав начальник дільниці підготовчих робіт № 3 Микола Воронков.

Нове обладнання придбали в рамках програми зі збільшення видобутку вугілля. У 2022 році планували довести його до 8 млн т., та війна внесла корективи. Все ж через певний час шахта відновила підготовку нових виробок.

«Ситуація показала, що зараз країна потребує вугілля як ніколи раніше. Наразі буронавантажувальні машини готують до застосування на одній із найскладніших прохідницьких дільниць. Через певний час ми вже зможемо говорити про їх ефективність», – додав Денис Бондар, заступник головного інженера ШУ «Покровське».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom