На Каметсталі відновили виробництво коксу після блекауту

Share

Коксохімічний підрозділ Каметсталі Групи Метінвест відновив роботу після вимушеної зупинки через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів, повідомила прес-служба компанії.

На початку нового року в коксовому цеху комбінату відновили роботу коксові батареї № 1 та № 5 і розпочали виробництво доменного коксу. 

«У період вимушеного простою спеціалісти підрозділу системно готували устаткування до відновлення роботи. Один з важливих етапів – підготовка до введення в експлуатацію обладнання, евакуйованого на Каметсталь з Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), який знаходиться в холодній консервації через бойові дії», – йдеться у повідомленні.

Коксохіміки Каметсталі працюють над тим, щоб у січні вивести обладнання на необхідні технологічні параметри, зазначив заступник директора з виробництва по коксохімічному підрозділу Роман Пурис.

Зараз також у підрозділі відновлюється виробництво сульфату амонію, у цеху сіркоочищення, найближчим часом планує стати до роботи відділення виробництва бензолу – таким чином запрацює увесь технологічний ланцюжок коксохімічного виробництва на Каметсталі.