Японія може зіграти ключову роль у відбудові України, – посол

Share

Японія, яка вже виділила Україні понад $1,6 млрд допомоги, може стати одним з лідерів у процесі формування міжнародного фонду відбудови країни

Таку думку висловив посол України в Японії Сергій Корсунський, передає «Укрінформ».

«Цього року Японія головує в «Групі Семи» і ми розраховуємо, що вона стане лідером з формування фонду відбудови України, який вже створений Світовим банком, і де, я думаю, Японія зіграє ключову роль», – сказав дипломат.

За його словами, у найбільших японських компаніях створені спеціальні робочі групи й підрозділи, які займаються вивченням питання відбудови України.

«А Японія – це швидкісні потяги, це мости, шляхопроводи, інфраструктура, надсучасне виробництво автомобілів, і металургія. Я вірю, що саме в таких масштабних проєктах Японія відіграватиме ключову роль», – підкреслив посол.

Він також зазначив, що Японія одразу після повномасштабної російської агресії стала на бік демократичного світу і приєдналася до всіх санкцій, які ввели країни G7 та ЄС. Загалом станом на сьогодні допомога Японії Україні оцінюється в $1,6 млрд. Однак, за словами посла, це лише офіційна частина, насправді ж вона є значно більшою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom