Російські «дочки» західних банків надають кредитні канікули військовим РФ, – ЗМІ

Share

Російські дочірні банки іноземних фінансових установ, включаючи Raiffeisen Bank International (Відень), Citibank (Нью-Йорк), Credit Europe Bank (Амстердам) та OTP Bank (Будапешт), разом із російськими банками надають кредитні канікули росіянам, які воюють в Україні

Про це свідчать дані на сайтах банків, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що росіяни, які призвані на військову службу за мобілізацією або уклали контракт, а також їхні сім'ї можуть подати заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками відповідно до закону РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ.

Крім того, на своїх сайтах російські «Райффайзен банк» та «ОТП Банк» визнають існування так званих «Луганської та Донецької народних республік» та називають війну в Україні «спецоперацією».

На сайті «Райффайзен банку» також вказується про надання військовим РФ кредитів за пільговими умовами.

Як прокоментував Raiffesen Bank International, «Райффайзен банк Росія», як і всі російські банки, за законом зобов'язаний запровадити кредитний мораторій для мобілізованих солдатів.

«RBI-Group не визнає окупованих територій і не веде там банківський бізнес», – підкреслили в банку.

У фінустанові додали, що «Райффайзен банк» практично припинив свою кредитну діяльність у Росії після початку війни, скоротив обсяг кредитування приблизно на 25% і продовжує вивчати усі стратегічні варіанти майбутнього у Росії, аж до виходу з ринку.

«Через складну ситуацію RBI не може назвати момент часу, коли вивчення буде завершено», – зазначили в групі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom