Американський автоконцерн Ford остаточно пішов з Росії

Share

Американський автоконцерн Ford вийшов з капіталу спільного підприємства з російською автомобілебудівною групою «Соллерс» з випуску легких комерційних вантажівок Ford Transit (ТОВ «Соллерс Форд»)

Про це свідчать дані російського реєстру юридичних осіб, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Спільне підприємство, яке випускало до весни 2022 року легкі вантажівки Ford Transit у татарстанській Єлабузі, контролюється через ТОВ «Форд Соллерс Холдинг». Власником цієї компанії до кінця 2022 року була нідерландська Ford Sollers Netherlands B.V., що належить російському (51%) та американському (49%) автоконцернам. Контроль над 100% часткою ТОВ «Форд Соллерс Холдинг», як випливає з реєстру, 30 грудня перейшов до російського ПАТ «Соллерс».

Факт закриття операції з виходу Ford із російського СП підтвердили у «Соллерсі», не уточнивши подробиць.

Як повідомлялося, Ford оголосив про рішення продати за номінальною вартістю неконтролюючу частку (49%) у російському спільному підприємстві наприкінці жовтня минулого року. Умови угоди передбачають опціон на зворотний викуп частки п'ять років.

Ford повідомляв, що продаж частки у спільному підприємстві відбувся вслід за повним призупиненням усіх операцій у Росії, включно з виробництвом автомобілів Ford Transit, постачанням деталей, IT та інженерною підтримкою, у березні минулого року у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom