Бізнес у 2022 році сплатив податків більше, ніж до повномасштабної війни, – прем’єр

Share

Український бізнес у 2022 році сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у 2021 році, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 6 січня

«Підбиваючи підсумки 2022 року, хочу подякувати українському бізнесу, який сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у мирний 2021 рік. Ваша стійкість, патріотизм, адаптивність і соціальна відповідальність дозволили втримати економіку України на плаву», – цитує Шмигаля «Бізнес.Цензор».

Він підкреслив, що уряд зі свого боку й надалі допомагатиме приватному сектору. Будуть продовжені програми пільгового кредитування, зокрема, для відновлення бізнесу. Програма грантів «єРобота» також буде подовжена. Регуляторні та фіскальні стимули в межах Дія City, індустріальних парків та інвестнянь так само триватимуть.

Ключовим завданням, за словами Шмигаля, залишається продовження економічного безвізу з ЄС, завдяки якому були зняти всі мита та квоти на українську продукцію, що експортується в Європу. Логістика та нові маршрути для експорту так само будуть серед пріоритетів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom