США будуть домагатися зменшення боргового навантаження на Україну від МВФ

Share

Положення нещодавно підписаного оборонного бюджету США вказує урядові країни працювати з Міжнародним валютним фондом, щоб зменшити борговий тягар для України, пише Голос Америки.

Зокрема, оборонний бюджет США NDAA зобов'язує представників американського уряду у міжнародних банках розвитку, включаючи МВФ, де США є найбільшим акціонером, використовувати "розголос, голосувати та впливати”, щоб створити можливості для зміни політики цих банків щодо боргів України.

Серед іншого, перед урядом США поставлено завдання домогтись, щоб МВФ переглянув та, можливо, скасував додаткові доплати за кредитами України. Додаткову плату за позики нараховують країнам, які мають великі борги перед МВФ.

США зацікавлені у зміні політики, оскільки планують надати Україні десятки мільярдів на військову та гуманітарну допомогу. Згідно з нещодавнім рішенням, Україна отримає 44,9 мільярда доларів в рамках закону про державні витрати обсягом 1,7 трильйона доларів. 

Неминуче, частина грошей США піде на обслуговування позик МВФ, тому штати зацікавлені у зменшенні таких виплат для України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom