КВБЗ заявив про заборгованість з боку УЗ майже 1,5 млрд грн

Share

Дебіторська заборгованість АТ «Укрзалізниця» перед Крюківським вагонобудівним заводом за поставлені у 2022 році 70 пасажирських вагонів перевищила 1,48 млрд грн

Про це повідомила пресслужба заводу.

«На 28 грудня 2022 року поставлено вже 85 вагонів. Останні розрахунки з боку «Укрзалізниці» за них були проведені ще у 2021 році і лише за 15 вагонів у сумі 310,68 млн грн», – йдеться в повідомленні на сайті підприємства.

КВБЗ протягом 2022 року випускав та постачав вагони, але грошей не отримував.

«Крюківський вагонзавод протягом перших двох декад січня 2023 року простоюватиме, бо не має коштів закупити комплектуючі», – наголошується в повідомленні.

Про наслідки відсутності розрахунків за такий обсяг продукції для КВБЗ його керівники неодноразово інформували Полтавську ОВА, «Укрзалізницю», профільні міністерства.

Керівництво заводу 29 грудня 2022 року надіслало термінового листа про критичну ситуацію на заводі на адресу голови Полтавської ОВА Дмитра Луніна у зв'язку з появою у ЗМІ публікацій із посиланням на нього про отримання КВБЗ оплати за поставлені вагони.

«У листі наголошується, що отримання коштів ПАТ «КВБЗ» у поточному місяці є критично необхідним для завершення виконання держзамовлення в повному обсязі та забезпечення постачання решти 15 вагонів (зі 100 за договором)», – повідомляє завод.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom