Зеленський заявив про необхідність децентралізувати енергосистему

Share

Україна має стати лідером у побудові сучасної «зеленої» енергетики, що дозволить створити децентралізовану енергосистему

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді з посланням «Про основи внутрішньої та зовнішньої політики», передає Інтерфакс-Україна.

«Зараз, коли ворог поставив за мету знищити нашу енергетику, ми ставимо за мету стати лідером у трансформації нашої енергетики для протидії будь-яким загрозам: військовим, політичним, економічним або навіть кліматичним. Ми повинні стати, і станемо, лідером у побудові сучасної «зеленої» енергетики. Це дозволить створити децентралізовану енергосистему, яку не зруйнувати ракетними ударами», – сказав Зеленський.

За його словами, «сьогодні це небезпечно, коли міста залежать від кількох великих теплостанцій чи електростанцій. Сучасне місто потребує децентралізованих джерел енергії. Тільки «зелена» енергетика може це забезпечити».

«Маючи лідерські позиції в такій енергетиці та розвиваючи нашу атомну генерацію, а також водневу енергетику, ми будемо здатні забезпечити потреби України, а у мирний час – і Європи. Це буде історичне посилення ролі України в Європі. Ми можемо, а отже, маємо стати одним із гарантів європейської енергобезпеки», – заявив президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom