«Металоінвест» підтвердив арешт своєї залізної руди в Україні

Share

Російський «Металоінвест» підтвердив арешт залізної руди на території України

Відповідну заяву компанія оприлюднила 28 грудня.

У «Металоінвесті» заявили, що залізна руда була вироблена підприємствами компанії «Металоінвест» у Росії та призначена для покупців за кордоном.

«У лютому 2022 року українська влада заблокувала експортне відправлення цих вантажів, які прямували транзитом через територію України за чинними контрактами, зокрема, європейським споживачам», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки України арештувало 166 тис. тонн залізної руди, що перебуває у власності компанії російського олігарха Алішера Усманова. Орієнтовна вартість арештованої руди становить близько 1,8 млрд грн в еквіваленті (приблизно $45 млн).

«Співробітники БЕБ викрили компанію в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Встановлено, що протягом 2021-2022 років вона задекларувала переміщення територією України до країн Азії в режимі «транзит» залізної руди на загальну суму понад 1,3 млрд грн. Щоб ухилитися від сплати податків, службовці компанії використовували механізм так званого «перерваного транзиту», – сказано в повідомленні.

Службовці оформили фіктивні документи про вивезення руди за межі України. Фактично намагалися відвантажувати товар суб’єктам господарювання – резидентам України. Таким чином збитки бюджету становлять понад 118 млн грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom