Дефіцит в енергосистемі скоротився, споживання зросло, – «Укренерго»

Share

На 27 грудня дефіцит потужності в енергосистемі України дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій

Після аварійно-відновлювальних робіт включений в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак, повідомляє НЕК «Укренерго».

«Втім, наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. Тому що в енергосистемі водночас збільшився і рівень споживання. Це пов’язано з  поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно, збільшилася і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості», – сказано в повідомленні.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності аварійних відключень.

«Енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему. Кожен має бути готовим до різних ситуацій та подбати про тих, хто цього потребує», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom