Україна готує санкції проти російських силовиків та представників ІТ-сектору

Share

Міжвідомча робоча група з питань санкційної політики рекомендувала передати на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо впровадження санкцій проти представників силових органів РФ та окремих представників ІТ-сектору

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

«Робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо ухвалення санкцій проти понад 1300 представників силових органів РФ. Зокрема, ФСБ, служби зовнішньої розвідки, нацгвардії РФ, Міністерства внутрішніх справ, судової влади. Тобто проти осіб, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні та проти України. Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери РФ. Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим (президента РФ Володимира Путіна – Ред.) Путіна використовує для пропаганди тощо», – зазначила очільниця відомства Юлія Свириденко.

Окрім того, робоча група розглянула питання: віддзеркалення країнами-партнерами санкцій, ухвалених раніше Україною; унеможливлення отримання РФ та Білоруссю товарів критичного імпорту, в першу чергу – товарів та комплектуючих, які використовуються для виробництва озброєння та військової техніки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom