Україна вперше виставила на приватизацію морпорт

Share

Фонд державного майна виставив на продаж морський торговельний порт Усть-Дунайськ, розташований біля входу в Кілійське гирло Дунаю

Приватизаційний аукціон відбудеться на Prozorro.Продажі 17 січня, передає «LIGA.Бізнес».

Вартість порту – загалом 60 млн грн.

«До великої війни про Усть-Дунайськ майже всі забули. Основні інвестиції йшли в інші морські порти. Та цього року Усть-Дунайськ почав відігравати надважливу роль у світовій продовольчій безпеці. Він одним із перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства», – заявив голова ФДМ Рустем Умеров.

З 1 квітня, коли порт запрацював, він перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна та обробив 58 300 імпортних вантажів, таких як сіль і рис.

За січень-вересень 2022 року Усть-Дунайський порт отримав 848 тис. грн чистого прибутку. За січень-листопад він сплатив понад 9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Об’єкт складається з порту у місті Вилкове Одеської області; портопункту Кілія в однойменному місті; бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш.

Вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті Кілія, який розташований на 54 км річки Дунай. Паспортні глибини біля причалу – 3 м, фактичні – 1,5 м.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom