Канада планує конфіскувати та направити Україні кошти Абрамовича

Share

Канада накладе арешт і домагатиметься конфіскації $26 млн компанії Granite Capital Holdings Ltd., яка належить російському олігарху Роману Абрамовичу, котрий перебуває під санкціями

Про це повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, передає «Інтерфакс-Україна».

Це перший випадок, коли Канада використовує закон, що дозволяє уряду проводити конфіскацію активів, які належать особам, які перебувають під санкціями. Тепер міністерка Жолі може подати до суду заяву про конфіскацію активів на користь Канади.

«У разі конфіскації отримані доходи можна буде використати для відновлення України та компенсації жертвам незаконного та невиправданого вторгнення путінського режиму», – йдеться у повідомленні.

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи, демонструючи тверду прихильність Україні, її відновленню та закликаючи до відповідальності тих, хто нажився на режимі президента Путіна та підтримував його.

«Путінські олігархи причетні до незаконного та варварського вторгнення Росії в Україну. Канада не стане притулком для їх здобутих нечесним шляхом доходів, і сьогоднішня заява демонструє нашу рішучість домогтися того, щоб російська еліта заплатила ціну за свою підтримку жорстокого путінського режиму. Використання російських активів для відновлення України справедливе й доречне», – заявила віцепрем'єр та міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom