«Ми втратили більше»: На післявоєнне відновлення України може піти понад 5 років, – Марченко

Share

Нині Україна отримала $28 млрд допомоги, проте половина з цієї суми – позики, які стануть тягарем для економіки в подальшому

Крім того, дефіцит бюджету зростає з кожним місяцем війни, повідомив в інтерв’ю виданню The Globe and Mail міністр фінансів Сергій Марченко, передає УНН.

За даними Марченка, Україна отримала вже $28 млрд допомоги від США, Канади, Великої Британії, ЄС, Німеччини, Світового банку та МВФ. Проте, лише половина цієї суми у формі грантів. Інша частина – позики, які стануть тягарем для країни, де 60% бюджету направлені на війну.

У наступному році прогнозується, що дефіцит бюджету України становитиме $38 млрд. Це при тому, що рівень бідності виріс до 25%, у довоєнний період він становив 5%, а інфляція перевищує 25%, пише видання.

«Ми втратили дещо більше, що неможливо порахувати грошима. Ми втратили частину нашого майбутнього, наші діти втратили роки своєї юності. На відновлення після цієї війни може піти більше ніж 5 років. Але що ми втратили, так це час. Ми втратили роки», – зазначив Марченко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom