Російські БПЛА намагалися прорватися на енергооб’єкти по всій Україні, – «Укренерго»

Share

Протягом ночі з 18 на 19 грудня російські безпілотники намагалися прорватися на енергетичні об’єкти України. Завдяки роботі Повітряних Сил окупанти своєї мети в повному обсязі не досягли, але є кілька влучань

Про це вранці 19 грудня повідомила НЕК «Укренерго».

«Підрозділи ДСНС зараз працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи. Також в південному та східному регіонах ворог піддав артилерійському обстрілу деокуповані райони, є пошкодження», – сказано в повідомленні.

Найскладніша ситуація, за даними компанії, склалася в центральному, східному та дніпровському регіонах. Запроваджені графіки аварійних відключень в Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та Києві.

«Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час. Попри всі пошкодження енергетики тримають ситуацію під контролем. В енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», – додали в «Укренерго».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom