Ракетна атака Росії призвела до аварійних відключень світла по всій країні, знеструмлені міста, водоканали, частково залізниця

Share

Чергова хвиля масованих російських обстрілів енергетичної інфраструктури призвела до пошкодження енергооб’єктів на сході та півдні України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.  

«Обстріли продовжуються. Можливо падіння обсягів генерації. Відбуватимуться аварійні відключення світла. Як тільки це буде можливо – енергетики відновлюватимуть енергопостачання», – зазначив він.

Про наслідки вже повідомили у низці міст. Зокрема, за даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, були зафіксовані влучання по об’єктах критичної інфраструктури в Чугуївському районі області, внаслідок чого Харків був  знеструмлений. Роботу припинив зокрема й міський метрополітен.

Повністю без електроенергії залишилася Полтава, повідомив міський голова міста Олександр Мамай. Через обстріли зникло світло в Кременчуці Полтавскої області. За словами мера міста Віталія Малецького, наразі не працює й система теплопостачання.

У зв’язку з пошкодженням енергоінфраструктури в Києві спостерігаються проблеми з водопостачанням. За даними ДТЕК, в місті також запроваджені екстрені відключення світла.

Як повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, внаслідок російських обстрілів без світла залишилась вся область. 0 9:20 були знеструмлені всі об’єкти водоканалу «Дніпро-Кіровоград».

А «Укрзалізниці» також повідомила про проблеми із забезпеченням руху потягів через знеструмлення низки залізничних ділянок у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Пасажирські електропоїзди у цих регіонах рухатимуться під резервними тепловозами.