Глобальний ринок сталі стабілізується у 2023 році – Fitch

Share

Міжнародне кредитно-рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що глобальний ринок сталі, за винятком Китаю, в 2023 році стабілізується до рівня 2021-го, пише SteelOrbis, посилаючись на дані агентства.

«Світовий сталеливарний сектор не відновиться повністю в наступному році після зміни попиту та пропозиції на користь кінцевих споживачів. Оскільки сповільнення світової економіки завершило період надзвичайно високих цін, підтримуваних відкладеним попитом після пандемії, очікується, що прибутки виробників будуть низькими», – вважають аналітики.

За прогнозом Fitch, глобальне споживання сталі у 2022-му скоротиться на 60-65 млн т., а рівень використання потужностей впаде до 77% проти 80% у минулому році. При цьому 20-30 млн т із зазначеної кількості припаде на Китай, який щорічно скорочує виробництво сталі.

«Перспективи сталеливарних компаній Європи залишаються похмурими на фоні високих цін на енергоносії, майбутньої рецесії, зниження довіри споживачів та необхідності розгалуження ланцюжків поставок для металургії», – відзначили у Fitch. Водночас там наголошують на покращенні ситуації для ринків Туреччини, Бразилії, Індії та Північної Америки на фоні державної підтримки інфраструктури та протекціонстських заходів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom