До «Армії відновлення» залучили понад 3 тис. безробітних у дев’яти областях

Share

До виконання суспільно корисних робіт у рамках проекту «Армія відновлення» залучили вже 3314 безробітних у дев’яти регіонах

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

«Серед цих людей майже в рівній пропорції є жінки та чоловіки, більшість з них (52%) у найбільш працездатному віці 35-50 років, вони проживають переважно в маленьких містах, трохи рідше – у сільській місцевості, мають професійно-технічну (51%) або вищу (27%) освіту. І що важливо, до того, як вони долучились до виконання суспільно корисних робіт, вони тривалий час були безробітними – центр зайнятості шукав їм роботу в середньому понад 4 місяці. Тому їх участь в «Армії відновлення» надасть їм більше можливостей, адже вони отримуватимуть за виконання робіт більше, ніж середня допомога з безробіття», – розповіла Бережна.

Нині суспільно корисні роботи проводяться у Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській, Волинській областях. Найбільше безробітних залучили у Київській області – 770 осіб, Сумській – 739 осіб, Полтавській – 697 осіб.

На сьогодні за виконання таких робіт безробітним виплатили вже 18,3 млн грн.

Бережна додала, що «Армія відновлення» діятиме і наступного року, тому на організацію громадських та суспільно корисних робіт в бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік передбачили 154 млн грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom