Франція надасть Україні енергетичне обладнання на 415 млн євро, – Міненерго

Share

Франція надасть Україні обладнання на суму 415 млн євро, яке допоможе відновленню українського енергосектору

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає прес-служба відомства.

Він наголосив, що внаслідок російських атак постраждало близько 50% енергетичної інфраструктури України.

«Я вдячний країнам і компаніям, які з самого початку війни допомагають Україні. Через постійні російські атаки наші потреби зростають щотижня. В пріоритеті – високовольтне обладнання, але є потреба й в іншій техніці та запчастинах для проведення ремонту мереж. Підтримка обладнанням на суму 415 млн євро, яке Франція надасть Україні, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору», – наголосив Галущенко.

Він також зазначив, що нині існує потреба у газотурбінних і газопоршневих енергоблоках, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Водночас міністр наголосив, що солідарність важлива не лише для відновлення енергетичного сектору України, а й для забезпечення ядерної безпеки, всі 7 принципів якої були повністю знехтувані Росією. Захопивши Запорізьку атомну електростанцію, обстрілюючи її територію, Росія понад 9 місяців тримає світ на порозі ядерної катастрофи.

«Ми спільно маємо дати гідну відсіч агресору, вдатися до конкретних кроків, які допоможуть зупинити ядерний тероризм. Йдеться про впровадження ядерних санкцій проти Росії, заміщення російського ядерного палива, відмову від російських ядерних технологій та спільних проєктів з «Росатомом». Лише солідарність та рішучість у протистоянні державі-терористу допоможе здобути перемогу у цій війні», – підсумував Галущенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom