Україна отримає від ЄБРР 300 млн євро на відбудову високовольтної інфраструктури

Share

Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоди, які дозволять залучити 300 млн євро для відбудови високовольтної інфраструктури та підвищення фінансової стабільності НЕК «Укренерго»

Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький на своїй сторінці в Facebook.

«150 млн євро кредитних коштів від наших європейських партнерів будуть спрямовані безпосередньо на придбання обладнання, яке терміново необхідне для відновлення підстанцій та магістральних ліній електропередачі, що зазнали пошкоджень під час масованих ракетних ударів росіян. Решта 150 млн євро кредиту ЄБРР буде використана для виконання фінансових зобов’язань «Укренерго» та підтримки стабільної роботи ринку електроенергії», – сказано в повідомленні.

Кудрицький підкреслив, що міжнародні фінансові організації та уряди країн-партнерів знають, що надійність енергосистеми забезпечується наявністю спеціалізованого обладнання, зокрема, силових трансформаторів, яке з 10 жовтня ракетними ударами знищує Росія.

«Ми шукаємо необхідне обладнання в ЄС, США, країнах Азії і вже знаходимо необхідне, ведемо перемовини з компаніями-виробниками», – додав очільник «Укренерго».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom