Україна потребує аварійної підтримки з боку європейської енергосистеми, – Зеленський

Share

Президент Володимир Зеленський просить надати підтримку в організації імпорту в Україну електроенергії в обсязі до 2 ГВт вартістю близько 800 млн євро за поточними цінами в цей опалювальний зимовий період для боротьби з російським енерготерором

Про це він повідомив під час виступу на міжнародній конференції «Солідарні з народом України» в Парижі, передає Інтерфакс-Україна.

«Як мінімум до завершення цього ОЗП ми потребуємо аварійної підтримки з боку європейської енергосистеми – тобто постачання електрики з країн Євросоюзу до України обсягом до 2 ГВт», – сказав очільник держави.

За його словами, щоб це відбулося, необхідне рішення європейської мережі системних операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E – Ред.) збільшити імпортну потужність, деталі якого знають українські фахівці, які зараз перебувають у Парижі.

«Така підтримка може коштувати близько 800 млн євро за поточними цінами. Але це значно менше, ніж може нам усім коштувати блекаут. Я закликаю вам зробити одними з практичних результатів цієї конференції погодження всіх рішень», – зазначив Зеленський.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom