S&P знизив рейтинг «Укрзалізниці»

Share

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг «Укрзалізниці» з CCC- до СС у зв’язку з пропозицією компанії утримувачам своїх єврооблігацій з погашенням у 2024 і 2026 роках відстрочити всі платежі за ними на 24 місяці

Реструктуризація боргу в критеріях S&P Global Ratings буде рівносильною дефолту, передає «НВ».

S&P уточнило, що знизить рейтинги до SD (вибірковий дефолт) після реструктуризації боргу. Однак, після того, як реструктуризація набере чинності, відображатимуться нові умови боргу в рейтингу.

«Ми бачимо істотне ослаблення здатності «Укрзалізниці» погашати борг, і ми вважаємо, що дефолт за боргом компанії майже неминучий згідно з методологією S&P Global Ratings», — зазначило агентство.

Аналітики додали, що пропозиція про відтермінування обслуговування боргу не містить жодних списань і пропонує деяку додаткову компенсацію та ковенантські поступки утримувачам єврооблігацій у вигляді плати за згоду.

Йдеться про два випуски єврооблігацій, які підлягають погашенню в липні 2024 року (на $594,9 млн) і липні 2026 року (на $300 млн), і становлять майже 80% усього боргу «Укрзалізниці».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom